Στις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Ελαιώνας

Ο ελαιώνας αποτελείται από 3000 δέντρα περίπου και διατίθεται μέσω διαγωνισμών για μίσθωση και εκμετάλλευση, για συλλογή ελαιοκάρπου και καλλιεργητική φροντίδα.

ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Μηχανουργείο

Το Μηχανουργείο Υποστήριξης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1991 επί Πρυτανείας του καθ. Αλεξίου Λυκουργιώτη. Σήμερα καλύπτει τις ερευνητικές ανάγκες όλων σχεδόν των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής Σχολής, της Ιατρικής και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων της περιοχής.

Πέρα από την ετήσια επιχορήγηση του από το Πανεπιστήμιο, στηρίζεται και στην οικονομική συνεισφορά των ενδιαφερομένων με ποσό ανάλογο με τις απαιτούμενες εργατοώρες και τα αναγκαία υλικά για τις κατασκευές που παραγγέλλουν.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Εκδόσεις

Για την παραγωγή των βιβλίων και των πανεπιστημιακών συγγραμάτων, οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΠΠ) συνεργάζονται με το Εκτυπωτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και ανεξάρτητους εκδότες ή τυπογραφεία.

Ένα μέρος του εξοπλισμού του Εκτυπωτικού Κέντρου ανήκει και υποστηρίζεται λειτουργικά από τις ΕΠΠ με σκοπό κυρίως την εκτύπωση έντυπου υλικού, πανεπιστημιακών σημειώσεων και εγχειριδίων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

To Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών έχει έκταση 25 στρεμμάτων (Περιβάλλων χώρος και Πρόσβαση).  Έχει αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 9.300 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.000 συνέδρους ταυτόχρονα.

Είναι σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές, εφοδιασμένο με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και τη δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρο, μουσική, χορό) και εκθέσεων υψηλών απαιτήσεων.Οι χώροι διατίθενται και σε άλλους φορείς.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, σε παιδιά εργαζομένων, σε συνταξιούχους και σε φίλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη πάντα της αξίας του αθλητισμού για το σώμα και το πνεύμα, της αξίας του μαζικού φοιτητικού αθλητισμού αλλά και των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που τονίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών πέρα από ένα μεγάλο ερευνητικό και διδακτικό κέντρο είναι και πόλος αθλητισμού, πολιτισμού, τρόπου ζωής.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Κολυμβητήριο

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει στεγασμένο κολυμβητήριο στην Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος. Η πρόσβαση στο κολυμβητήριο είναι ελεύθερη για τους κατόχους της κάρτας του γυμναστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΑ

Τράπεζα

Λειτουργεί στο χώρο του Πανεπιστημίου (έναντι κτιρίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών, κτίριο Α΄) κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Εξυπηρετεί το Ίδρυμα, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό, τους λοιπούς εργαζομένους, τους φοιτητές καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε όλο το φάσμα των Τραπεζικών εργασιών.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Βιβλιοπωλείο

Βρίσκεται στο κτίριο που στεγάζεται το Πάρκο της Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πατρών, έναντι του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης. Το βιβλιοπωλείο εξυπηρετεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και τους φοιτητές.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΥΧΑΙΝΩΝ

Φοιτητική Εστία Συχαινών

Η Φοιτητική Εστία που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στα Συχαινά χρησιμοποιείται για τη διαμονή φοιτητών που συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα, φοιτητών Erasmus άλλων χωρών και ερευνητές, Διδάκτορες ή Καθηγητές άλλων ΑΕΙ που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Κυλικεία
  • ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που βρίσκεται στη στάση έμπροσθεν του κτιρίου Διοίκησης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  • ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που βρίσκεται επί της οδού ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟ ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
  • ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που βρίσκεται έναντι Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
  • ΚΥΛΙΚΕΙΟ που βρίσκεται στο κτίριο του Τμήματος ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  • ΚΥΛΙΚΕΙΟ που βρίσκεται στο κτίριο των ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)
  • ΚΥΛΙΚΕΙΟ που βρίσκεται στο Β’ ΚΤΙΡΙΟ Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΚΥΛΙΚΕΙΟ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ που βρίσκεται στα Αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΚΥΛΙΚΕΙΟ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ). Χώρος που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σε εργαζόμενους του ΑΕΙ, σε φοιτητές και επισκέπτες. Μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις, δεξιώσεις αλλά και επαγγελματικά γεύματα.