ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις δραστηριότητες της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνονται:

 

 1. Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΠΠ)

  Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών
  Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΠΠ) ιδρύθηκαν τον Ιούλιο του 1995 και εντάχθηκαν στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος των ΕΠΠ είναι η έκδοση βιβλίων, περιοδικών και διδακτικών συγγραμμάτων υψηλής ποιότητας σε όλους τους τομείς των επιστημών και των τεχνών καθώς και έντυπου ή ηλεκτρονικού υλικού για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών.
 2. Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Ρίο)

  To Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών έχει έκταση 25 στρεμμάτων (περιβάλλων χώρος και πρόσβαση). Έχει αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 9.300 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.000 συνέδρους ταυτόχρονα. Είναι σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές, εφοδιασμένο με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και τη δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρο, μουσική, χορό) και εκθέσεων υψηλών απαιτήσεων. Οι χώροι διατίθενται και σε άλλους φορείς.

 3. Ελαιώνας

  Ελαιώνας Πανεπιστημίου Πατρών

  Ο ελαιώνας αποτελείται από 3000 δέντρα περίπου και διατίθεται μέσω διαγωνισμών για μίσθωση και εκμετάλλευση, για συλλογή ελαιοκάρπου και καλλιεργητική φροντίδα.

 4. Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

  Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

  Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, σε παιδιά εργαζομένων, σε συνταξιούχους και σε φίλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Σκοπός του είναι η ανάδειξη πάντα της αξίας του αθλητισμού για το σώμα και το πνεύμα, της αξίας του μαζικού φοιτητικού αθλητισμού αλλά και των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που τονίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών πέρα από ένα μεγάλο ερευνητικό και διδακτικό κέντρο είναι και πόλος αθλητισμού, πολιτισμού, τρόπου ζωής.

 5. Κολυμβητήριο

  Κολυμβητήριο

  Το Πανεπιστήμιο διαθέτει στεγασμένο κολυμβητήριο στην Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος. Η πρόσβαση στο κολυμβητήριο είναι ελεύθερη για τους κατόχους της κάρτας του γυμναστηρίου.

 6. Τράπεζα

  Τράπεζα

  Λειτουργεί στο χώρο του Πανεπιστημίου (έναντι κτιρίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών, κτίριο Α΄) κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Εξυπηρετεί το Ίδρυμα, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό, τους λοιπούς εργαζομένους, τους φοιτητές καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε όλο το φάσμα των Τραπεζικών εργασιών.

 7. Βιβλιοπωλείο

  Βιβλιοπωλείο

  Βρίσκεται στο κτίριο που στεγάζεται το Πάρκο της Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πατρών, έναντι του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης. Το βιβλιοπωλείο εξυπηρετεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και τους φοιτητές.

 8. Φοιτητική Εστία Συχαινών

  Φοιτητική Εστία Συχαινών

  Η Φοιτητική Εστία που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στα Συχαινά χρησιμοποιείται για τη διαμονή φοιτητών που συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα, φοιτητών Erasmus άλλων χωρών και ερευνητές, Διδάκτορες ή Καθηγητές άλλων ΑΕΙ που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 9. Κυλικεία

  Κυλικεία
  ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που βρίσκεται στη στάση έμπροσθεν του κτιρίου Διοίκησης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που βρίσκεται επί της οδού ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟ ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
 10. Αξιοποίηση Εμπορικού Σήματος ΠΠ (Brand Name)

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 1. Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας

  Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 2003. Είναι σε στενή συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο εργαστήριο πραγματοποιείται έρευνα στο πεδίο των: Ανοσολογία, Βιοχημεία, Μοριακή και Δομική Βιολογία, Μοριακή Γενετική και Φαρμακογονιδιωματική. Η ομάδα Βιοχημείας (Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ. Πουλάς) συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ώστε να παράσχει μια σειρά από υηρεσίες όπως περιγράφονται στη συνέχεια.
 2. Πανεπιστημιακό Μηχανουργείο

  Το Μηχανουργείο Υποστήριξης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1991 επί Πρυτανείας του καθ. Αλεξίου Λυκουργιώτη. Σήμερα καλύπτει τις ερευνητικές ανάγκες όλων σχεδόν των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής Σχολής, της Ιατρικής και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων της περιοχής. Πέρα από την ετήσια επιχορήγηση του από το Πανεπιστήμιο, στηρίζεται και στην οικονομική συνεισφορά των ενδιαφερομένων με ποσό ανάλογο με τις απαιτούμενες εργατοώρες και τα αναγκαία υλικά για τις κατασκευές που παραγγέλλουν.

 3. Συμμετοχή σε Εταιρείες Γνώσης (Τεχνοβλαστοί)

  Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ως έναν από τους βασικούς σκοπούς του την παραγωγή και διάχυση γνώσης προς την κοινωνία. Μια μορφή μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας αποτελεί η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και η προσπάθεια για αξιοποίησή της μέσω της συμμετοχής του σε εταιρείες έντασης γνώσης, χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Στα επισυναπτόμενα αρχεία που ακολουθούν παρουσιάζονται αναμορφωμένο το νέο πλαίσιο συμμετοχής του Πανεπιστημίου Πατρών σε Εταιρείες Γνώσης καθώς και οι Εταιρείες στις οποίες συμμετέχει.

  Πλαίσιο Ίδρυσης Εταιρειών Γνώσης
  Συμμετοχή σε Εταιρείες Γνώσης